ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ, ΜΝΑΕ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας υλοποίησε σχέδιο δράσης με την υποστήριξη του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας <<Νόησις>>, στα πλαίσια της ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή στα Επαλ). Παρά τις δυσκολίες, που αναπόφευκτα προέκυψαν,  λόγω της πανδημίας, το σχέδιο δράσης μας πετύχαμε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια, με υλοποίηση των στόχων, με ανταπόκριση από μεγάλο αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών και με πολύτιμες γνώσεις και αναμνήσεις που αποκτήθηκαν. Τη φετινή χρονιά επιλέξαμε να προσεγγίσουμε τεχνολογίες αιχμής, να δώσουμε προοπτικές, να ταξιδέψουμε ψηλά και μακριά, να επιτρέψουμε στους μαθητές μας να εκφραστούν μέσα από τη συμμετοχή τους (δια ζώσης ή εξ αποστάσεως)  στις δράσεις μας ολοκληρώνοντας έτσι ένα ταξίδι στον ψηφιακό, στον ανθρωπογενή αλλά και τον φυσικό κόσμο.

Η αστροπαρατήρηση με τη βοήθεια του <<Νόησις>> ξεκίνησε για το σχολείο μας την πορεία της μέσα στο χρόνο. Η απόκτηση του σχετικού εξοπλισμού είναι η αρχή της πορείας αυτής και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται.

Η απόκτηση της ‘’Αλκυόνης’’ του Drone μας  δηλαδή, μας επέτρεψε να αρχίσουμε να απαθανατίζουμε τις ομορφιές του μοναδικού και με πολλή φυσική ομορφιά τόπου μας.

Οι εκτυπώσεις 3D που ξεκινήσαμε πέρσι συνεχίστηκαν με επιμονή και φαντασία φέτος.

Το σχολείο μας απέκτησε χρώμα και όμορφα μηνύματα σε κάποιους τοίχους.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του σχεδίου μας

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μέρος από τις δημιουργίες μας στα εξής:

https://www.youtube.com/channel/UCkU7fadj8ChtJQ50pRLLLOg

https://drive.google.com/drive/folders/1WbfY4d7v7nbGMJogc22DjnqSzNH_BV9O?usp=sharing