Στα πλαίσια του μαθήματος  επιλογής Γεωπονία και Αειφόρος Ανάπτυξη, την Παρασκευή 16/2/24 πραγματοποιήθηκε από την Ψυχολόγο και Εκπαιδευτικούς του Σχολείου ενημέρωση των μαθητών με θέμα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Η ενημέρωση έγινε στο Αμφιθέατρο του σχολείου και συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Α τάξης.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τους εφήβους,  σε συνδυασμό με τακτική σωματική άσκηση,

επιφέρει μεγάλη ευεξία και ευημερία μέσω της βελτίωσης της διάθεσης, της ενέργειας και της αυτοεκτίμησης, Ενίσχυση συγκέντρωσης και επίδοσης ,Διατήρηση υγιούς βάρους και υγείας.

Με σωστή εκπαίδευση μπορούν να προσθέσουν χρώμα (ποικιλία) και ποιότητα στην διατροφή τους.

Μπορούν να τρώνε τακτικά ένα μίγμα τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων, ώστε να καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

(Φρούτα και λαχανικά/Ψωμί, ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά και άλλα αμυλούχα τρόφιμα/Κρέας, ψάρι, αυγά, φασόλια και άλλες πρωτεΐνες /Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα)

Το πρωινό προσφέρει Παροχή ενέργειας στον εγκέφαλο και το σώμα.

Το νερό βοηθάει στην καλή λειτουργία του σώματος, στην υγεία  και στην ευεξία.

Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λίπη και πρόσθετα σάκχαρα, αλάτι, επεξεργασμένα κρεατικά, ενεργειακά ποτά, καφέ.

.-Για την προστασία της ψυχικής μας υγείας θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διαιτολόγιο, ενώ θα πρέπει να φροντίσουμε να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο φυσικής δραστηριότητας