Θεατρική παράσταση “Το περίσσιο παιδί”

Για τρεις μέρες 22-23-24 Φεβρουαρίου 2023 το σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ,ΘΕ Αγρινίου «ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΠΑΙΔΙ» του ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα της «Καλλιτεχνικής Συμμορίας Ντουέντε». Η Αντιγόνη Σταυροπούλου. ο Αντώνης Μπέρτσος και ο Κωνσταντίνος Μητράκας έδωσαν ζωή στο αμφιθέατρο μας παρουσιάζοντας  ένα αλληγορικό παραμύθι που μιλά για ανεπιθύμητα βρέφη κι εγκαταλελειμμένα παιδιά, σχολιάζοντας την καθημερινή εξαθλιωμένη «κανονικότητα» όπου εκατομμύρια παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής χάνουν τη ζωή τους. Την παράσταση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν  ενεργά σε αυτή  και ζωντάνεψαν μαζί με τους ηθοποιούς αυτό το έργο για «το περίσσιο παιδί που μας ψιθυρίζει στα αφτιά ενώ εμείς κοιτούμε λοξά ένα παραμύθι ζωντανό για όποιον λέμε ξένο ή διπλανό».

“Περιττή εγώ, περιττός εσύ, περίσσιοι όλοι μας και το παιδί περιττό. Κι έτσι είναι, αν το σκεφτείς. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε, για κάποιους άλλους, αγνώστους, ανθρώπους, μόνο κάτι άτομα, έτσι γενικά κι αόριστα. Μια ασήμαντη στατιστική με κάποια επιμέρους χαρακτηριστικά. Κι όμως, για κάποιους άλλους ανθρώπους, τους πιο δικούς μας, είμαστε σύμπαντα ολόκληρα, θησαυροί, λιμάνια αγάπης, ο κόσμος όλος είμαστε για όσους μας αγαπούν. Ή μήπως όχι; Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ψυχές πραγματικά περίσσιες; Υπάρχουν παιδιά για τα οποία δεν νοιάζεται κανείς; Μήπως είσαι κι εσύ ένα τέτοιο παιδί ή εγώ; Μήπως έτσι νιώθουμε όλοι κάποιες στιγμές; Σε ποιες συνθήκες; Ποιοι ρόλοι μας το βιώνουν αυτό; Ποιοι χαρακτήρες είναι που μας ορίζουν; Που μας βαπτίζουν; Που μας αγοράζουν και μας πουλούν; Κι αν ήταν παιχνίδι τα μήλα της αγάπης, της στοργής, της αλληλεγγύης, της αποδοχής; Ποια πλάσματα στον κόσμο μένουν κάθε μέρα εγκαταλειμμένα; “

Αντιγόνη, Αντώνη, Κωνσταντίνε σας ευχαριστούμε για αυτές τις όμορφές και διαφορετικές στιγμές που ζήσαμε, τα μηνύματα που περάσατε με τον ξεχωριστό μαγευτικό τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί να δώσει.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ. ΠΕ.ΘΕ κύριο Καραγεώργο Νικόλαο που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να μυηθούν στη μαγεία του θεάτρου.